Bellenbeluchting in RWZI’s kent vele uitdagingen. Deze zijn grotendeels toe te schrijven aan materiaalveroudering en verlies aan sterkte van de membraanelementen. Het Diamond “S” membraan ondervangt deze problemen door zijn unieke materiaal-samenstelling. Bovendien is hij één op één uitwisselbaar met andere fabricaten.

Unieke materiaaleigenschappen

Minder krimp en drukverlies door de speciale samenstelling van het EPDM-compound 

Dual-Air®

Dubbele aantal membranen per lengte header

Groot bereik luchtdebiet

1 – 8 mN3/h per membraanelement

Eén op één uitwisselbaar

Uitwisselbaar met alle 9-inch (ø228mm) membranen van andere leveranciers

Bellenbeluchting: hoe werkt het?

Over de bodem van de beluchtingstank loopt een netwerk (grid) van luchttoevoerbuizen waarop de zadels met membranen zijn aangebracht. Met een compressor wordt onder lagedruk lucht in de luchtleidingen (headers) ingebracht. Door de duizenden minuscule gaatjes in de membranen stijgt de ingebrachte lucht naar de oppervlakte als hele kleine belletjes. Zo wordt het actiefslib van zuurstof voorzien zodat bacteriën op hun beurt de verontreinigingen kunnen afbreken.

Minder krimp en drukverlies

De grote plus van het Diamond “S” membraan zit 'm in de materiaalkarakteristieken. Met een hogere treksterkte (50%) en veel lager (40%) oplosbaar oliegehalte onderscheidt het zich van gangbare modellen. Zo bent u verzekerd van minder krimp en drukverlies over een langere periode. 

Hogere efficiency van zuurstofoverdracht

Het Diamond “S” membraan heeft meer luchtsleuven dan elk ander model (>5.400). En dat vertaalt zich niet alleen in minder drukverlies over het membraan (-10%), maar ook in een hogere CO2-overdracht-efficiency van 2 tot 6% per m3 lucht. 

Speciale Dual-Air® zadels

Met speciale zadels van het fabricaat Dual-Air® kunt u twee membranen op de rvs-buis aanbrengen in plaats van één. De gepatenteerde rivet-verbinding zorgt vervolgens voor een betrouwbare bevestiging aan de beluchtingsbuis.

Download brochure Bellenbeluchting

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Brochure

Neem direct contact met ons op

Gert-Jan Schoterman
Projectmanager

+31 70 3470385

+31 6 53746203

Neem contact op

Interessant voor uw netwerk?

Deel dan deze pagina op onderstaande sociale media: