Werken in een H2S-omgeving, corrosie, slijtage of onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn. Het slibverwijderingsproces van de industrie kent vele uitdagingen. Met de kunststof kettingruimers van Boeg laat u deze problemen ver achter u. Maar de échte grote plus zit ‘m in een kettingruimsysteem dat past in elke DAF-unit. Boeg verzorgt de engineering, installatie en service van complete installaties en de ombouw van bestaande systemen naar kunststof kettingruimers.

Past in elke DAF-unit en elk proces

Componenten haken volledig aan op de situatie in uw DAF-unit. Voor elke samenstelling van uw afvalwater kunnen wij de juiste componenten aanbieden

Gasdichte doorvoer van de aandrijfas

Geschikt voor een H2S-omgeving zoals in compleet (gas)dicht afgedekte DAF-units

Alles in kunststof

Van de kettingen en kettingwielen tot aan de assen, geleidingen en het bevestigingsmateriaal 

Bestand tegen agressieve omstandigheden

H2S-gassen, hoge temperaturen en agressieve samenstelling van het water

Hoe werkt een kunststof kettingruimer in DAF-units

In de DAF-unit wordt het water gescheiden van het slib door flotatie ofwel opdrijving. Nadat het slib naar boven is gedreven, romen de kunststof ruimerbalken het af naar een centraal verzamelpunt. De kunststof kettingruimer wordt aan de bovenzijde van de DAF-unit geplaatst. Daarbij is het van belang dat de schraperbladen net diep genoeg in de bovenste laag van het water in de unit steken. 

Pasklaar antwoord

Anders dan conventionele slibruimsystemen is de kunststof kettingruimer van Boeg opgebouwd uit losse componenten die aan uw bestaande DAF- of DGF-unit kunnen worden aangepast. Of het nu gaat om H2S-omgevingen, de geometrie van de flotatietank of de samenstelling van het afvalwater. De kettingruimer van Boeg heeft op elke situatie een pasklaar antwoord.

Robuust en licht

Kunststof wekt niet direct de associatie op met sterk, maar dat is het wel. Met een breekkracht van 100 kN is onze HS730 Loop-chain zelfs de sterkste kunststof ruimerketting ter wereld. Robuust én licht waardoor minder aandrijfvermogen nodig is. 

Makkelijk in onderhoud en langere levensduur

Anders dan stalen kettingen is het onderhoud van kunststof kettingen veel gemakkelijker door het lichte gewicht. Bovendien gaan de componenten veel langer mee.

Download brochure Kunststof kettingruimers voor DAF units

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Brochure

 

Neem direct contact met ons op

Gert-Jan Schoterman
Projectmanager

+31 70 3470385

+31 6 53746203

Neem contact op

Interessant voor uw netwerk?

Deel dan deze pagina op onderstaande sociale media: